- Mijn specialiteiten

Mijn specialisaties

Als gediplomeerde (medisch) pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet en ProCert – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in diverse specialisaties en technieken.

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in clienten met een verhoogde zorgbehoefte nav een medisch probleem. U bent vaak "doorverwezen"' door uw huisarts of andere medisch specialist.

Dat is echter niet verplicht om door mij behandeld te kunnen worden.

Daarnaast kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Drukvrij leggen

bv. van de knok van de hallux/grote teen. D.m.v. het onmiddellijk drukvrij leggen van de pijnlijke plek kan al direct verlichting optreden. Het vilt mag maximaal 2 weken blijven zitten en mag niet nat worden. Het is een techniek die toegepast wordt vóór definitiever oplossingen, b.v. zooltjes van een podoloog.

Nagelreparatie gel/acryl en Protesetechnieken

De medisch pedicure is in staat om op professionele en verantwoorde wijze nagelproblemen op te lossen, dmv verzorging, behandeling en groeibegeleiding op therapeutische wijze met een gel- of acrylproduct. (N.B. acryl is niet geschikt voor risicopatiënten)

Orthesiologie

Hieronder verstaat men de techniek, die dient voor het ontlasten van pijnlijke drukplekken tussen de tenen en het reguleren van de teenstand.

Nagelregulatietechniek & Nagelwalproblemen

Voor veel (ingroeiende) nagels kan het plaatsen van een nagelbeugel een goede oplossing zijn, evenals het begeleiden van een convexe (te ronde) nagel. Sommige technieken zijn niet toepasbaar bij de risicopatiënt (zoals bij diabetici, reumapatiënten)

Medisch Pedicure

'Specialistische Technieken' is een onderdeel van de studie voor Medisch Pedicure. Deze pedicures zijn het meest allround.

Dus, samenvattend:

VOET- EN ONDERBEENMASSAGE

Wist u dat ik ook voet- en onderbeenmassage geef? Ik steek een geurkaarsje aan , zet relaxte muziek op. U mag voorafgaand met uw voeten in een heerlijk geurend bruisbad. Daarna masseer ik uw onderdanen gedurende een half uur met Zoete Amandelolie; werkelijk een weldaad voor u!

De reacties zijn onveranderd zeer positief! 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!